More Hydrogen
More Hydrogen

WATERSTOF THERAPIE

Moleculaire waterstoftherapie gemakkelijk uitgelegd

 

MOLECULAIRE WATERSTOFTHERAPIE BESTAAT UIT INHALEREN, DRINKEN OF BADEN IN MET WATERSTOF VERRIJKT WATER. ONDANKS HET ENORME POTENTIEEL ALS HERSTELLEND HULPMIDDEL, HEEFT WATERSTOFTHERAPIE TOT NU TOE RELATIEF WEINIG AANDACHT GEKREGEN IN HET WESTEN. HIER BIEDEN WE EEN OVERZICHT VAN WAT MOLECULAIRE WATERSTOFTHERAPIE IS EN HOE HET WERKT.

 

WATERSTOF – HET LICHTSTE VAN ALLE GASSEN

Waterstof (h 2 ) is het lichtste van alle gassen en de belangrijkste bouwsteen van sterren zoals de zon. Maar liefst 75% van het zichtbare heelal bestaat uit waterstof. 

 

Waterstof wordt geproduceerd door menselijke darmbacteriën en speelt een opmerkelijke rol bij het behouden van onze lichamelijke gezondheid door ontstekingen te voorkomen en als antioxidant te werken. Het zijn deze natuurlijke genezende eigenschappen van waterstof die worden gebruikt bij moleculaire waterstoftherapie.

 

MOLECULAIRE WATERSTOFTHERAPIE – MOGELIJKE TOEPASSINGEN

De ongelooflijke lichtheid van waterstof is een deel van de verklaring waarom waterstof effectief is bij de behandeling van een verscheidenheid aan aandoeningen:

 

Waterstof – of het nu wordt ingenomen of geproduceerd door darmbacteriën – is zo licht dat het de celmembranen in het lichaam doordringt, waardoor het naar vrijwel elk deel van het menselijke systeem kan reizen. Waterstof heeft anti-oxidatieve, ontstekingsremmende en anti-apoptotische effecten op cellen en organen, dus het vermogen om bijna elk hoekje en gaatje in ons lichaam te bereiken maakt het tot een potentieel krachtige genezende therapie ( bron ). 

 

Waterstof in lage concentraties is veilig en niet giftig voor de mens. Er zijn geen bijwerkingen bekend. Gebieden waar waterstoftherapie nuttig zou kunnen zijn, zijn onder meer:

 

Herstel

Na een training zijn onze spieren in een staat van ontsteking – en h 2 heeft een uitgesproken ontstekingsremmende werking. Daarom kan het drinken of baden in waterstof helpen bij het herstel, vooral bij spierherstel.

 

Waterstof heeft ook antioxiderende eigenschappen. ' Oxidatie ' verwijst naar een proces waarbij cellen verslechteren. 'Antioxidatie' is alles wat dit helpt voorkomen. De antioxiderende werking van waterstof maakt het opnieuw een aantrekkelijke vorm van therapie voor herstel. 

 

Naast het herstelpotentieel is waterstoftherapie ook effectief bij de behandeling van blessures – zowel skelet-, spier- als leverletsel – veroorzaakt door acuut sporten.

Huidziektes

Verschillende huidziekten kunnen worden verlicht door het gebruik van waterstoftherapie. Bij dermatologische problemen zijn vooral de antioxiderende effecten van h 2 van cruciaal belang.

 

Er is aangetoond dat de biologische en antioxiderende effecten van waterstofbaden aanhouden, zelfs nadat h2 uit het lichaam is verdwenen, waardoor het een effectief therapeutisch hulpmiddel is bij huidziekten.    

 

Behandeling na transplantatie

Na een operatie of orgaantransplantatie is een succesvolle transplantatie een essentieel proces. Waterstof, dat ontstekingsremmende en antioxiderende effecten heeft, kan het entproces aanzienlijk ondersteunen, vooral als het wordt gecombineerd met CO (kobalt).

 

Tumor-behandeling

In 1975 bleek uit onderzoek dat waterstofbehandeling effectief was tegen tumoren bij muizen. Sindsdien hebben laboratoriumstudies aangetoond dat waterstof effectief zou kunnen zijn bij de behandeling van menselijke tumoren door normale cellen te beschermen tegen achteruitgang en tegelijkertijd de groei van de tumorcellen te remmen. Er zijn echter feitelijke onderzoeken bij tumorpatiënten nodig om deze bevindingen te bevestigen. 

 

Hartziekten

Waterstof verbetert de hartfunctie en kan als zodanig helpen bij het herstel na een hartoperatie of letsel. Dat gezegd hebbende, hebben onderzoekers nog een lange weg te gaan in de ontwikkeling van waterstoftherapie voor de klinische behandeling van hartfalen.

 

Covid-19 en andere longaandoeningen

De dodelijke afloop van Covid-19 is voor een groot deel te wijten aan het verslechterende effect dat de ziekte heeft op de ademhaling. Onlangs hebben Chinese onderzoekers gesuggereerd dat geïnhaleerde H2 de symptomen van Covid-19 mogelijk kan verlichten door oxidatieve stress en ontstekingen te remmen. H2 - inhalatie kan even effectief blijken tegen andere soorten longziekten. 

 

IS ER BEWIJS?

 

Waterstof wordt sinds 1972 gebruikt om duikziekte te voorkomen tijdens diepe, technische duiken (in de vorm van Hydreliox ). De eerste demonstratie van de therapeutische effecten van H2 vond plaats in 1975 toen het werd toegediend aan muizen met tumoren. 

 

Sinds de jaren zeventig zijn er verschillende dierstudies geweest die allemaal positieve resultaten van waterstoftherapie hebben laten zien. In de laatste jaren zijn er enkele onderzoeken op mensen uitgevoerd. Al dit onderzoek is onderwerp geweest van overzichtsstudies zoals dit onderzoek uit 2021 . Eén door Suisonia gemaakte waterstofinhalator is in Japan zelfs goedgekeurd als medische apparatuur.

 

Er zijn solide aanwijzingen dat waterstoftherapie inderdaad effectief is bij de hierboven beschreven aandoeningen. Er zijn echter grootschalige studies bij mensen nodig om deze effecten te bevestigen. 

 

In de komende jaren zullen we veel meer gegevens hebben over de efficiëntie van moleculaire waterstoftherapie, aangezien verschillende gezondheidsinstellingen het gebruik ervan voor een verscheidenheid aan aandoeningen aanbevelen. Het is ook waarschijnlijk dat artsen nieuwe aandoeningen zullen ontdekken waartegen waterstoftherapie een effectieve, aanbevolen behandelingskuur zal zijn. 

Jan Slezak, PhD., MD, 

“Mijn hele wetenschappelijke leven is gewijd aan de hartfysiologie, in het bijzonder met betrekking tot ischemie, reperfusie, hypoxie, calciumparadox, enz. Mijn recente focus lag op het behandelen en voorkomen van door straling geïnduceerde hartziekten, wat een goed model is voor veel hartpathologieën. Ik leerde over H2 als een potentiële radicalenvanger die gemakkelijker de gewonde organen zou kunnen binnendringen; Hoewel sceptisch, begon ons laboratorium onderzoek en waren verbaasd over de beschermende effecten. We voerden de experimenten keer op keer uit om de resultaten te bevestigen, omdat ze moeilijk te geloven waren. De voordelen van waterstof zijn geloofwaardiger nu we weten dat waterstof niet alleen maar een antioxidant is, maar signaaltransductie, expressie van miRNA's en eiwitinteracties moduleert. We kennen het exacte mechanisme van deze effecten nog steeds niet, maar de klinische toepassingen van waterstof als medisch gas verdienen sterk onze verdere aandacht.”

Bron: molecularhydrogeninstitute