EWOT-Multistep versus Hyperbare zuurstoftherapie

 

Wat is hyperbare zuurstoftherapie?

 

Bij bestraling van kanker wordt het omliggende gezonde weefsel in meer of mindere mate meebestraald. Bij grofweg 10% van de patiënten leidt dit tot blijvende klachten zoals pijn, roodheid en verharding. Het gezonde weefsel dat is meebestraald is niet meer in staat normaal te functioneren. Cellen herstellen niet meer goed, bloedvaatjes gaan te gronde en er komt geen voldoende zuurstof meer in het gebied. Dit proces van achteruitgang zien we ook optreden bij sommige diabetische voetwonden.

 

Zuurstof is nodig om weefsels goed te kunnen laten functioneren. Zonder zuurstof gaat het weefsel verder achteruit en verergeren de klachten. Hyperbare zuurstoftherapie zorgt er nu voor dat het zuurstoftekort wordt opgeheven in het beschadigde weefsel, nieuwe bloedvaatjes worden aangemaakt en het verbetert de cellen (stamcellen en groeifactoren) die van belang zijn voor het herstel. Zowel in aantal als in kwaliteit. Indien er sprake is van een bacteriële infectie helpt hyperbare zuurstof het lichaam deze infectie te bestrijden en kan het de werking van bepaalde antibiotica verbeteren. Zowel de wond als de infectie worden hierdoor van binnenuit bestreden.

 

 

Bij hyperbare zuurstoftherapie wordt 100% zuurstof ingeademd onder een verhoogde omgevingsdruk, waardoor het zuurstofgehalte in het bloed en de weefsels toeneemt. Het gaat hierbij om dagelijkse behandelingen van een kleine twee uur voor een periode van zes tot acht weken. De aangroei van bloedvaatjes heeft tijd nodig, daarom zijn meerdere behandelingen nodig. Deze nieuwe bloedvaatjes blijven bestaan ook na afloop van de behandeling zodat herstel voortduurt.

 

Hyperbare Zuurstoftherapie en EWOT Multistep Therapie hebben vergelijkbare voordelen.

 

EWOT Multistep Therapie

 

EWOT doet alles wat HBOT doet en meer. HBOT bereikt de drempel van zuurstof niet waar een breed, diep en snel ontstekingsremmend effect optreedt. Men moet uren HBOT doen om hetzelfde resultaat te bereiken van een 15-minuten durende sessie van EWOT op de moderne manier (met behulp van een reservoirzak om grote hoeveelheden zuurstof vast te houden in plaats van direct uit een zuurstofconcentrator te ademen).

Bron: Dr Mark Sircus, ontstekings remmende zuurstoftherapie.

 

Gebruik je eigen fysieke inspanning om zuurstof in je lichaam te trekken met je eigen natuurlijke ademhaling, is net zo effectief praktischer, sneller (15 Min per sessie) en veel goedkoper voor hetzelfde resultaat.

 

Hierbij moet je wel in staat zijn om een lichte inspanning te doen, anders is hyperbare zuurstoftherapie de enige optie.

Freeair.nl

Dorpsstraat 207

6741AH Lunteren 

Info@freeair.nl

KvK: 68698801

EORI NL9264482038

BTW: NL001503397B30 

IBAN: NL73KNAB0256236313

BIC: KNABNL2H

Tel: 0620996060

Geregistreerd merk

      Freeair™ 


De beschikbare informatie op deze website is slechts bedoeld voor uw algemene kennis en geldt niet als vervanging voor professioneel medisch advies of behandeling voor specifieke medische condities. Ga voor vragen over een medische conditie altijd voor advies naar uw dokter of een andere professionele medische hulpverlener. De informatie op deze website is niet bedoeld om een ziekte te behandelen, genezen, te voorkomen of om een een diagnose te stellen.   **Negeer nooit medisch advies of wacht op het zoeken daarvan door iets wat u op deze site heeft gelezen.**