ewot adaptive contrast training

switch tussen 15% en 90% zuurstof.

Wat is CONTRAST TRAINING?

Contrast Training is een combinatie van hypoxische (hoogte) training en hyperoxic (zuurstof) training ook bekend als EWOT en vertegenwoordigt een geheel nieuwe benadering van de hoogtetraining, zuurstof training en sport opleiding in het algemeen.

  

Het belangrijkste verschil tussen reguliere zuurstoftraining en contrasttraining is de hoeveelheid zuurstof en de mogelijkheid  om zuurstof en zuurstofloze lucht te gebruiken in dezelfde oefening .

Met Contrast Training is de hoeveelheid zuurstof niet beperkt en maakt het mogelijk om in een oogwenk te wisselen tussen hypoxische lucht en zuurstof.

 

Met de reguliere Oxygen-training kunt u een bepaalde mate van regeneratie bereiken, maar met Contrast Training kunt u MAXIMALE REGENERATIE bereiken, omdat de zuurstof niet beperkt is en niet wordt gemengd met normale lucht.

 

Het Contrast systeem maakt het mogelijk niet alleen worden gebruikt voor Contrast Training, maar ook voor alle verschillende soorten hoogte - zuurstof trainingen zoals:

 

Contrast Training 

Active Onderbroken Hypoxic Hyperoxic Training 

 

Altitude 

Active Hypoxic Training 

 

IHHT 

Passief intermitterende Hypoxic hyperoxic Training 

 

IHT 

Passief intermitterende Hypoxic Training 

 

EWOT

training met zuurstof 

 

Zuurstoftherapie 

Passief zuurstofgebruik 

 

Het Freeair-contrast systeem kan worden gebruikt op sport-, wellness- of medisch gebied. 

Contrast training is een belangrijke toepassing in de sport en vooral bij topsporters erg populair vanwege de verbetering van conditie en het positieve effect op prestatie. Minder bekend zijn de toepassingen voor mensen met overgewicht, diabetes, astma en het bevorderen van herstel bij revalidatie.

  

EWOT adaptive contrast training en IHHT zijn dezelfde processen en staat voor Intermittent Hypoxia-Hyperoxia-Therapy, een door de Duitse bioloog en biochemicus dr. Bernd M. Löffler gepatenteerde therapie voor mitochondriale aandoeningen.

 

EWOT adaptive training-IHHT is mogelijk effectief bij de volgende aandoeningen waarin de mitochondriën, zeg maar de energiefabriekjes in cellen niet meer goed functioneren. Ziektebeelden waarbij er sprake kan zijn van niet goed functionerende mitochondriën zijn:

 

Chronische vermoeidheid

Chronische ontstekingen (colitis, ziekte van Crohn, psoriasis)

Hartfalen en Hartkloppingen

Oorsuizen en Migraine

ADHD en ADD

Ziekte van Parkinson

Neuropathie (zenuwpijn) en fibromyalgie (en spierpijnen)

Astma en COPD

Apneu / snurken / slecht slapen

Diabetes type II

Overgewicht

Allergieën

Multiple Sclerose

 

EWOT-IHHT is de perfecte voorbereiding op een bergvakantie 

Chronisch zuurstofgebrek, wat in een zeer veel ziekteprocessen een grote rol speelt, heeft een verstorende invloed op onze HPA-as (Hypothalamus-Hypofyse-Bijnier as) Ontregeling van het hormoonsysteem, een verstoorde koolhydraat en vetstofwisseling, het ontstaan van ontstekingen, het verminderen van de slijmvlies immuniteit enz. enz. 

 

Een zeer belangrijk gevolg van zuurstoftekort (chronische hypoxie) is het verlies van energie. Energie wordt in de wetenschap aangeduid met de naam ATP (Adenosine-tri-fosfaat). Deze stof, waarvan ongeveer 70 kg per dag in ons lichaam wordt geproduceerd, ontstaat in de mitochondriën (energiecentrales in de cel). Indien deze energie niet voldoende wordt geproduceerd kan dit leiden tot chronische ontstekingen, moeheid en verstoringen in het immuunsysteem.

 

Het kortdurend toepassen van een gecontroleerde hypoxie (15 minuten) heeft echter sterk gezondheid bevorderende effecten op ons lichaam.

 

In met name de topsport is het toepassen van hypoxietraining al zeer lang bekend. Deze vorm van trainen, met name hoog in de bergen verbetert het uithoudingsvermogen van het lichaam significant. Toenemende hoogte zorgt voor een lagere luchtdruk, die het gevolg is van een verminderd aantal zuurstof moleculen in de lucht. Hoogtetraining vraagt dus om een aanpassing van het lichaam aan een zuurstofarmere lucht (Hypoxie) In eerste instantie reageert het lichaam hierop door een verhoogde aanmaak van rode bloedcellen zodat er meer zuurstof getransporteerd kan worden in het lichaam. Het gevolg is een beter uithoudingsvermogen en meer energie.

 

Het regelmatig toepassen van een gecontroleerde hypoxietraining zorgt voor een betere regulatie in het vegetatieve zenuwstelsel, daling van de bloeddruk, een betere vetstofwisseling en een snellere regeneratie van de mitochondriën waardoor het lichaam in staat is om meer energie te produceren.

Freeair.nl

Dorpsstraat 207

6741AH Lunteren 

Info@freeair.nl

KvK 68698801

NL001503397B30 

Tel: 0620996060


De beschikbare informatie op deze website is slechts bedoeld voor uw algemene kennis en geldt niet als vervanging voor professioneel medisch advies of behandeling voor specifieke medische condities. Ga voor vragen over een medische conditie altijd voor advies naar uw dokter of een andere professionele medische hulpverlener. De informatie op deze website is niet bedoeld om een ziekte te behandelen, genezen, te voorkomen of om een een diagnose te stellen.   **Negeer nooit medisch advies of wacht op het zoeken daarvan door iets wat u op deze site heeft gelezen.**