Ook Max is aan de hoogte training.

Toepassingen hoogtetraining

Hoogtetraining is een belangrijke toepassing in de sport en vooral bij topsporters erg populair vanwege de verbetering van conditie en het positieve effect op prestatie. Minder bekend zijn de toepassingen voor mensen met overgewicht, diabetes, astma en het bevorderen van herstel bij revalidatie.

 

Sporters

Berg- & Wintersporters

Astma en COPD patiënten

Mensen die fit & slank willen blijven

Mensen met diabetes of overgewicht

Acclimatisatie & preventie hoogteziekte

 

Het principe achter hoogtetraining is even simpel als complex. Hoogtetraining wil letterlijk zeggen dat training plaatsvindt op hoogte. Het is dus te vergelijken met trainen en sporten in de bergen. In berglucht zit minder zuurstof dan op zeeniveau. Op zeeniveau bevindt zich normaal gesproken 20.9% zuurstof, als we naar een hoogte gaan van 3000 meter is dat rond de 15%. 

 

De werking is vervolgens eenvoudig. U ademt lucht in met minder zuurstof waardoor het lichaam wordt geprikkeld. In de nieren bevinden zich gevoelige cellen die op het zuurstoftekort reageren en stimuleren de aanmaak van erytropoёtine. Dit hormoon stimuleert de aanmaak van rode bloedcellen. 

 

Rode bloedcellen binden zuurstofcellen waardoor het zuurstoftransport verhoogt. Hierbij verhoogt ook de zuurstofopname in spieren en organen. De doorbloeding van de spieren versterkt en daarnaast verbetert het ook de stofwisseling.     

Voordelen voor sporters en andere doelgroepen als zij trainen op hoogte zijn:

verbetering van conditie, prestatie en uithoudingsvermogen.

sneller herstel na training

versneld gewichtsverlies 

verbetering van de vetverbranding

vermindering spiervermoeidheid

verlaging van bloeddruk en cholesterol

versnelde terugkeer op niveau na blessures

verbeterde stofwisseling.

Freeair.nl

Dorpsstraat 207

6741AH Lunteren 

Info@freeair.nl

KvK 68698801

NL001503397B30 

Tel: 0620996060


De beschikbare informatie op deze website is slechts bedoeld voor uw algemene kennis en geldt niet als vervanging voor professioneel medisch advies of behandeling voor specifieke medische condities. Ga voor vragen over een medische conditie altijd voor advies naar uw dokter of een andere professionele medische hulpverlener. De informatie op deze website is niet bedoeld om een ziekte te behandelen, genezen, te voorkomen of om een een diagnose te stellen.   **Negeer nooit medisch advies of wacht op het zoeken daarvan door iets wat u op deze site heeft gelezen.**