LAAT JE VOETEN ZIEN

Ozon, wat is het en wat doet het?

 

Ozon is eigenlijk niets meer dan een bijzondere vorm van zuurstof. Een kleurloos gas, men kan het niet zien, maar wel ruiken. De neus is zeer gevoelig voor ozon; zelfs in heel lage concentraties (bv. 0,02 milligram per m3 lucht) ruik je het direct.

 Een zuurstofmolecuul bestaat uit 2 atomen zuurstof. Voegen we daar een derde aan toe dan ontstaat een molecuul ozon, ook “superzuurstof ” genoemd. In de scheikunde is zuurstof O2, ozon O3.

 

De belangrijkste eigenschap van ozon in toegepaste vorm is zijn desinfecterende werking, waarvan men niet alleen in de genees­kunde gebruik maakt, maar ook in de industrie, onder meer  bij de zuive­ring van water en de productie van drinkwater. De anti-infecti­eu­ze werking van ozon is 600 ˆ 3000 maal sterker dan die van chloor!

 

Ozon therapie:

een natuurlijke en ongevaarlijke therapie!

 In de geneeskunde worden de twee belangrijkste eigenschappen van ozon voor therapeutische doeleinden aangewend: zijn ziektekiem doden­de werking en zijn sterk oxidatieve en bloedcirculatie be­vorderende vermogen. Afhankelijk van de aard en urgentie van de klacht wordt ozon op diverse manieren ingezet.

Ozontherapie is een natuurlijke geneeswijze. Er worden geen farma­ceu­tische producten gebruikt. Bovendien zijn er geen gevaren verbonden aan deze therapie, indien zij wordt toegepast door een ervaren therapeut. Elke kwalificatie dat ozontherapie 'gevaarlijk' zou zijn berust op het misverstand dat ozon – bij inademing in grotere hoeveel­heid is het namelijk giftig voor de longen –  door de mond zou wor­den toege­diend. Dit is nimmer het geval.

De combinatie van speciaal ontwikkelde apparatuur samen met de ervaring van de ­the­rapeut zelf, zorgen voor een volkomen ongevaarlijke tech­niek.

 

De eigenschappen van Ozon:

In medische termen: ozon is bactericide, fungicide en virucide, d.w.z. het vernietigt bacteriën, schimmels en virussen.

 

Voetschimmel en kalknagels

In Nederland heeft naar schatting meer dan 30% van de bevolking last van voetschimmel (zwemmerseczeem) of kalknagels. Vooral sporters, dragers van te strakke schoenen en mensen met minder weerstand (door ouderdom of ziekte) lopen een vergroot risico op voetschimmel en kalknagels. Daarnaast hebben ook diabetici, mensen met psoriasis en dragers van orthopedische schoenen een grotere kans om kalknagels te krijgen. Voetschimmels en kalknagels worden veroorzaakt door schimmels en bacteriën. Deze zijn aanwezig in vochtige ruimtes zoals zwembaden, douches en sauna's. Maar ook vochtige schoenen zijn een broeinest voor deze schimmels en bacteriën.

 

Wat is voetschimmel?

Er bestaan vele duizenden soorten schimmels. Enkele van deze schimmels leven in en op de huid. Ook onder deze schimmels vindt je ‘specialisten’: sommige leven bij voorkeur in de haren, anderen in huidplooien en weer anderen in verhoornde delen van de huid.

 

Op de voeten vinden wij vrijwel uitsluitend twee soorten schimmels: Trichophyton rubrum en Trichofyton mentagrophytes. Deze schimmels leven in de hoornlaag van de opperhuid. Voetschimmels komen zeer veel voor. Een andere benaming voor schimmel aan de voeten is ‘zwemmerseczeem’.

Schimmel aan de nagel (ook wel ‘kalknagel‘)

 

Hoe ziet een voetschimmel eruit?

Voetschimmel kan zich presenteren als nattende schilferende plekken tussen de tenen. Deze vorm wordt ook wel ‘zwemmerseczeem’ genoemd, omdat het vaak bij sporters wordt gezien.

Een andere vorm, die tegelijk met zwemmerseczeem kan voorkomen, zijn rode vlakke plekken met een schilferend randje, vooral aan de zijkanten van de voeten. Soms kunnen centraal in de plek korstjes ontstaan en wondvocht vrijkomen. Wanneer bij de infectie een duidelijke rand zichtbaar is wordt de aandoening ook wel ringworm genoemd, net zo als schimmelinfecties elders op het lichaam die een dergelijke opvallende rode rand vertonen.

Schimmels kunnen ook kleine of grote blaren aan de voeten veroorzaken. Soms zijn dit diep in de huid liggende, enkele millimeter grote blaasjes die overgaan in schilferende plekken. Maar soms kunnen het ook tot enkele centimeter grote, met wondvocht gevulde blaren zijn.

 

Diabetische voet

Wat is een diabetische voet?

Als je diabetes (suikerziekte) hebt dan moet je extra zorg besteden aan je voeten en je nagels. Dit heeft o.a. te maken met een verslechterde doorbloeding. Daarbij komt dat de zenuwbanen door diabetes beschadigd kunnen raken - het gevoel in de voeten kan daardoor minder worden waardoor wondjes niet meer worden opgemerkt. Diabetespatiënten hebben verhoudingsgewijs vaak last van schimmelinfecties aan de voeten: één op de drie diabetici heeft schimmelnagels. In Nederland hebben meer dan 100.000 diabetespatiënten last van hun voeten.

  

Lokale ozon behandeling

De Duitsers spreken van “Beutelbegasung”, een woord dat niet zo gemakkelijk te vertalen is. Het gaat hier om een behandeling van zieke huidgedeelten, bijvoorbeeld een “open been” of geïnfecteerde wond. Als het gaat om een wond op één van de ledematen wordt er een zak (Beutel) omheen gedaan en met een stuwband luchtdicht afgesloten. Hierna wordt een ozon- zuurstof-mengsel in de zak geblazen die vervolgens 15-30 minuten op de wond inwerkt. Deze toepassingsvorm werd al in 1915 door dr. Von Wolff in Duitsland gebruikt en is nog steeds actueel en uiterst effectief.

 

Healthy feet behandeling

Zweetvoeten, voetschimmel en kalknagels gaan door gebruik van de Healthyfeet ozontherapie weg, de ozontherapie dringt namelijk diep door tot de bron.

Gegarandeerd dat uw voetgeur, schimmels, virussen en bacteriën na onze behandeling zijn verdwenen.

 

Voorbeeld:

Totale behandeling 6 weken.

3 x per week Ozonevoetentherapie van 15-30 minuten.

2 x per dag bio3ozon creme smeren.

 

Ozonzalf is met ozon verzadigde olijfolie en wordt fabrieksmatig vervaardigd. Laat men ozon in hoge concentraties door olijfolie stromen dan raakt de olijfolie ‘verzadigd’ en verandert in een zalfachtige substantie. De vrije vetzuren in deze olie bezitten de eigenschap ozonmoleculen te binden en ook heel lang vast te houden. Bij gebruik van ozonzalf op b.v. de huid komen deze moleculen weer vrij.

 

De zalf is werkzaam bij voet- en andere schimmelinfecties, slecht genezende wonden en andere huidproblemen.

 

Dit 6 weken volhouden en uw voeten zijn als nieuw. 

 

Meer weten contact ons. 

   

Ozontherapie kan in veel van deze gevallen, letterlijk en fi­guurlijk, wonderen verrichten.

binnen 15 minuten, bacterie vrij

OZONGENERATOR

 

Ozongenerator 1 Gram /  Uur  (CE)

Instelbaar tot 60 Minuten of continue gebruik.

 1 jaar garantie.

 

230 V / 50 Hz

Pmax: 40 W

pompvermogen: 5 l / min.

ozonproductie: max. 1 g / per uur.

 

BIO3OZON CREME

50 ml Bio3ozon Blue Glass Edition. (Koel Bewaren).

Ozon Sterkte: 92 op poi schaal (medium)

Bevat: Biologische Olijfolie,  Omega 6 en Omega 9 vetzuren, geactiveerde zuurstof O3

Geproduceerd in Nederland met 96%  zuurstof die voldoet aan de Richtlijn medische hulpmiddelen 93/42/EEG.

VOETENZAK

 

Gepatenteerde O3 ozonvoeten-therapie

in een comfortabele luchtdichte voetenzak (CE) inclusief carbonfilter.

 

model: Ozonzak voor

filtertype / nummer: koolstof / 1

afmetingen: 45 × 39 × 15 cm

materiaal stof: Sonic

accessoires / nummer: ventilatiepad / 1

ozongenerator model: Air Cleaner 1000

Max concentratie binnenzak - 182 ppm

Maximale concentratie op 2 cm van het vacuümfilter - 0,06 ppm

 

Beschermd door internationaal octrooirecht.

 


Healthy Feet ozone set

Ozone generator, Ozone voetenzak, 3 x Bio3ozon creme.

€ 350,00

  • 5 kg
  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-3 dagen1

Gebruiksaanwijzing:

 

Sluit de zuurstofslang aan op de achterkant van de ozongenerator en op de ingang van van de voetenzak.

Vervolgens met beide voeten in de zak gaan zitten, en de zak goed afsluiten.

 

De timer instellen op het gewenste niveau.  (kort 15 minuten, lang 30 minuten) afhankelijk van de aandoening.

 

Ozonator aanzetten, wachten tot timer is afgelopen. Na de behandeling goed ventileren en zorgen dat je de ozonlucht  niet inhaleert.

 

Jonizator, ionisator :Ionisatoren zijn krachtige luchtreinigers zonder filter. Voor luchtreiniging voegt een ionisator negatieve ionen toe aan de lucht. Deze negatieve ionen binden zich aan verontreinigingen die in de lucht voorkomen zoals ultra fijn stof, fijnstof, stof, pollen, bacteriën en schimmelsporen. Deze ionisator is geschikt voor ruimtes tot 10m3

 

 

Freeair.nl

Dorpsstraat 207

6741AH Lunteren 

Info@freeair.nl

KvK 68698801

NL001503397B30 

Tel: 0620996060


De beschikbare informatie op deze website is slechts bedoeld voor uw algemene kennis en geldt niet als vervanging voor professioneel medisch advies of behandeling voor specifieke medische condities. Ga voor vragen over een medische conditie altijd voor advies naar uw dokter of een andere professionele medische hulpverlener. De informatie op deze website is niet bedoeld om een ziekte te behandelen, genezen, te voorkomen of om een een diagnose te stellen.   **Negeer nooit medisch advies of wacht op het zoeken daarvan door iets wat u op deze site heeft gelezen.**